Polityka prywatności

I Informacje ogólne

• Niniejsza Polityka Prywatności określa sposób pozyskiwania, przetwarzania

oraz zabezpieczania danych osobowych w rozumieniu ustawy o ochronie

danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 roku (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z póź.

zm.) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca

2002 r. (Dz.U. Nr 144, poz. 1204 z póź. zm.)

• Właścicielem strony internetowej slowaniedokonczone.com oraz

administratorem danych osobowych jest Żaneta Zgliczyńska prowadząca działalność nierejestrowaną.

II Dane osobowe

• Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.

• Dane osobowe są pozyskiwane podczas składania zamówienia w

sklepie lub wysyłania maila na adres podany na stronie

• Dane osobowe są wykorzystywane wyłącznie w celu realizacji zamówienia

• Zawartość strony internetowej można przeglądać bez podawania

jakichkolwiek danych osobowych.

• Każda osoba, która udostępniła swoje dane osobowe ma prawo do

dostępu do ich treści oraz możliwość ich poprawiania, uaktualniania,

uzupełniania, jak i również żądania zaprzestania przetwarzania danych

osobowych oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych

osobowych. Wymienione czynności można dokonać poprzez wysłanie

stosownego oświadczenia na adres email: slowaniedokonczone.com •

Pozyskane przez administratora dane osobowe są przechowywane,

przetwarzane i chronione zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.

Zbiór danych osobowych został zgłoszony do Urzędu Ochrony Danych

Osobowych (uodo.gov.pl)

• Administrator chroni zgromadzone dane osobowe korzystając z

następujących środków:

– zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem

III Informacja o plikach cookies.

• Serwis korzysta z plików cookies.

• Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w

szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu

końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron

internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony

internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu

końcowym oraz unikalny numer.

• Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika

Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

• Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

• tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy

Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich

struktury i zawartości;

• utrzymania sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której

Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać

loginu i hasła;

• określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych

materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.

• W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies:

„sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne”

są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu

końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony

internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

„Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym

Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do

czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

• Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka

internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików

cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą

dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa

umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne

blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera

pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

• Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre

funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

• Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i

wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem

Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

• Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać

zasady korzystania z plików cookies wykorzystywane w statystykach:

Polityka ochrony prywatności Google Analytics.

• Pliki cookies mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w

szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do

sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować

informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na

danej stronie.

• W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez

sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje

wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia:

https://www.google.com/ads/preferences/

IV Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

• Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić

ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies

niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania

preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może

uniemożliwić korzystanie ze stron www.

• W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej

przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami

• – Internet Explorer

• – Chrome

• – Safari

• – Firefox

• – Opera

• – Android

• – Safari (iOS)

• – Windows Phone

• – Blackberry

V Udostępnienie danych.

• Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w

granicach prawnie dozwolonych.

• Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez

Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań

w zakresie wynikającym z żądania.

VI Postanowienia końcowe

• Administrator ma prawo do zmian w niniejszej Polityce Prywatności. Osoby udostępniające swoje

dane osobowe obowiązuje aktualnie obowiązująca wersja Polityki Prywatności, dostępna na stronie

slowaniedokonczone.com • W

sprawach nieuregulowanych niniejszą Polityką Prywatności stosuje się

obowiązujące przepisy prawa polskiego.